Intervju med Peter Kjellin (Plan Three, programledare på Bandit Rock 106.3)

När jag gick på högstadiet drömde jag om att jobba som programledare på radio eller att bli rockstjärna. Man kan kort och gott säga att han tog båda mina drömmar och lever dom. Du kan höra honom som programledare på Bandit Rock 106.3 FM i Stockholm vardagar mellan 14:00-19:00. Utöver det kan man även höra honom spela bas i bandet Plan Three som till hösten släpper sitt efterlängtade debutalbum. Han har ett stort intresse för superhjältar signerat Marvel. Ett intresse så pass stort att han låtit göra fyra Marvel-inspirerade tatueringar. Nästa man till rakning är Peter Kjellin.


MickeyMike.se:
Hur gick det till när du fick jobbet på Bandit?
Peter Kjellin: Jag hade gått en högskoleutbildning i RadioMedia och därefter via praktik fått jobb på en annan rockradiostation här i Stockholm (ahem, host). På den tiden fanns ju inte Bandit på FM-bandet, men när väl Bandit drog igång igen i slutet av 2004, så blev jag kontaktad och rekryterad hit. Så på den vägen är det.

MM:
Frågan många undrar över är hur ser egentligen en typisk arbetsdag ut för dig?
PK: Oj, det är verkligen super-olika från dag till dag, beroende på vad som händer utöver det vanliga. Men i stora drag så kommer jag in på jobbet, förbereder min sändning samtidigt som jag jobbar med en hel del bakom kulliserna också. Så som med musiken, hemsidan och annat. Sen kör jag igång i studion kl 14:00 och rundar sen av och förbereder inför dagen efter. Där emellan kan vad som helst hända. Med allt från artistintervjuer till andra sjuka upptåg.

MM: På tal om artistintervjuer, vilken intervju som du har gjort anser du själv varit den bästa?
PK: Den har jag inte gjort än och den kommer helt klart vara den dagen jag får intervjua Dave Grohl (Foo Fighters, Ex-Nirvana), Jag har vid tre olika tillfällen varit på väg att få göra det, men alltid har det varit något som ställt till det i sista sekund. Han ska ju vara sjukt trevlig och detär min stora dröm att få en pratstund med honom. Annars var det nog en telefonintervju jag gjorde med Dave Wyndorf (Monster Magnet), när han var igång igen efter hansöverdos på sömnpiller och allt. Vi snöade in på det gemensamma intresset för superhjältar och serietidningar och glömde nästan snacka om bandet och nya albumet! Det var riktigt trevligt att få nörda ut lite med honom!

MM: Hade du några favoritband när du växte upp?
PK: När jag väl snöade in på just rock som liten grabb var det AC/DC och Metallica som var inkörsporten. Därefter kom Grunge-vågen och jag fastnade framför allt för Soundgarden och Alice In Chains. Som fjortis var det en period med mycket svensk punk också. Band som De Lyckliga Kompisarna, Strebers & Dia Psalma, Charta 77 med flera som senare förde mig in på mycket ska-punk. Sedan så var jag rätt insnöad på det mesta som spelades på gamla Bandit på 105.5-tiden på sena 90-talet. Men det har nog aldrig varit just ett specifikt band som sticker utöver allt annat. Jag har alltid gillat massor av det mesta mer. Men två genomgående favoriter är Foo Fighters och Green Day.

MM: Har du spelat något annat instrument än bas?
PK: Jag började ju med att spela gitarr och gick på kommunala musikskolan på mellanstadiet och tog lite lektioner. Men någon gång på högstadiet så var det en kompis som sa att han och några till skulle starta punkband och att jag fick vara med om jag spelade bas, så då bytte jag! Men jag lirar ju fortfarande lite lägerelds-gura också då och då.

MM: Hur kommer det sig att du blev basist i Plan Three?
PK: Jag blev uppringd av bandets dåvarande trummis när jag satt i gräset och dracköl på Roskildefestivalen i Danmark. De hade hört på omvägar att jag spelade bas och att jag sett Plan Three live en gång och att jag gillade musiken. Han hade fått mitt nummer av trummisen i bandet Blowsight och ringde upp och frågade om jag ville taöver som ny basist, för deras gamla ville hoppa av och göra något annat. Så jag kom hem, råpluggade deras låtar, gjorde ett rep och blev antagen! Jag kände ingen i bandet sen tidigare men nu känns det som att man suttit ihop sen barnsben.

MM: Den sjätte november förra året var ni förband åt 3 Doors Down på Arenan här i Stockholm. Hur lyckades ni få det giget?
PK: Några herrar på konsertpromotorn hade sett och hört oss, bland annat på Peace & Love-festivalens demoscen förra sommaren och fått uppögonen för bandet. Sedan pratade jag i telefon med en av dem om en jobbrelaterad sak och då kom idén med 3 Doors Down/Plan Three och att de kunde behöva ett lokalt förband. Så lite fördelar finns det ju med att jobba där jag gör, men jag vore ju dum om jag inte utnyttjade möjligheterna när de uppstår, eller hur? Men det handlar aldrig om att missbruka min jobbposition, detär vi väldigt noga med i bandet.

MM: Ni jobbar på fullängdsdebuten. Hur långt är det kommet?
PK: Det håller faktiskt på att bli helt klart nu i dagarna. Jag vet inte hur mycket jag vågar säga bara, men det ser ut som att vi följer upp ‘Triggers’ med en ny singel – ‘Still Broken’ som kommer nu i slutet av maj. Därefter bör hela albumet släppas nu till hösten, typ i september! Vi producerar det själva med hjälp av en välrutinerad herre som jag inte riktigt kan nämnaän.

MM: Vilken etablerad artist skulle du vilja att Plan Three jobbade med någon gång?
PK: Jag skulle lätt vilja jobba med Benjamin Burnley, sångaren i Breaking Benjamin och kanske skriva en låt ihop. Det skulle säkert bli kanonbra, det bandetär en stor inspirationskälla.

MM: Vad önskar du dig mest just nu?
PK: Jag önskar att allt kommer gå bra och smidigt med debutalbumet så vi kan ta oss vidare till nästa steg och det riktigt roliga – ut och spela på turné!

MM: Får tacka för pratstunden och jag är helt säker på att den önskan slår in.


Peter Kjellin

Annonser
Comments
4 Responses to “Intervju med Peter Kjellin (Plan Three, programledare på Bandit Rock 106.3)”
 1. Mange skriver:

  snygging 🙂

 2. Slusk skriver:

  Det var bra och intressant skrivet. keep it up.

 3. Sporny skriver:

  Mycket bra Micke!!! Jävligt kul och läsa dina intervjuer! Får du jaga Corey Taylor=) Fix it!!

 4. Danne skriver:

  Bra som fan Micke! Impressed! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 • Mest klickade senaste 2 dygnen

  • Inget
 • Arkiv

%d bloggare gillar detta: