Intervju med Eric Morgan (A Hero A Fake)

Första låten jag hörde från A Hero A Fake var I know I och den trallvänliga refrängen satte sig på en gång. Jag var fast. Det här bandet kombinerade alla dom bästa elementen från hardcore och metalcore och förädlade dom. Självklart var jag bara tvungen att intervjua dom. Efter en tids inväntan på svar så kom svaret jag hade hoppats på. Dom gick med på den tillfrågade intervjun. Eric Morgan, en av bandets tre gitarrister, ställde upp och svarade på mina frågor.

MickeyMike.se: Måste säga att det var inte lätt att läsa på inför den här intervjun. Det finns nästan ingen information alls om er på internet. Så vi kan kanske börja med en liten presentation.
Eric Morgan: A Hero A Fake bildas av Justin, Alex och mig 2004 då vi gick sista året i high school. I början hade vi problem att hitta en fast trummis och basist, men i Maj 2007 hittade vi det i Tim och Matt. Jeffers kom med i bandet i samma veva. Den största anledningen att det inte finns någon information om oss på internet är att vi gått i college dom senaste 4 åren. Det har gjort att vi inte kunnat ge oss ut på någon turne, så vi har mest spelat lokala spelningar i den regionen som vi bor i. Det har dock gjort att vi kunnat utveckla vårat sound. 2007 bestämde vi oss för att spendera alla pengar vi hade sparat på en skivinspelning med producenten Jamie King (Between The Buried And Me, He Is Legend, etc) och började inspelningen i Januari 2008. Vi skickade ut våran promtionskiva till alla skivbolag vi gillade och det slutade med att vi blev signade av Victory Records. Den första riktiga skivan, Volatile, släpptes oktober 2008 samtidigt som vi gick sista året på college. Vi gick faktiskt ut college förra veckan och vi ska snart ut på våran första riktiga turne i Juni. Vi är egentligen nybörjar när det gäller turnera och vi är verkligen bara i början av våra karriärer.

MM: Ni är från Charlotte, North Carolina i USA. Hur va det att växa upp där?
EM: Ärligt talat så har Charlotte varit en perfekt stad att växa upp i. Den är stor nog för att det ska finnas en ordentlig musikscen och olika typer av människor, men den är inte så pass stor att musikscenen blir fragmentarisk. När vi växte upp fanns det en rad bra lokala band att få inspiration från band så som Hopesfall, Beloved, Between The Buried And Me, Bens FoldHe Is Legend. Att ha en så stark och utvecklad musikscen hjälpte verkligen oss att utvecklas som ett band.

MM: Vad tycker du bäst beskriver eran musik?
EM: Aggresiv, melodiös och oberäknelig på samma gång med inspiration från männskliga erfarenheter

MM: Du va inne på det tidigare att erat debutalbum hette Volatile (‘flyktig’ på svenska), varför valde ni att döpa plattan till just det?
EM: Det är det ordet  som verkligen sammanfattar hela skivans musik. Musiken flyter mellan olika ytterligheter, sinnesstämningar och motiv som nog anses väldigt oberäkneligt.

MM: Var hittar ni inspiration till musiken?
EM: Våran musik bygger på våran syn på olika mänskliga erfarenheter. Vanliga människors kamp att uthärda väldiga förändringar i sinnestämningen och situationer som är ärvda männskliga egenskaper. Vi försöker att ingjuta energin och passionen som associeras med våra erfarenheter om den riktiga världen in i vårat komponderande. Energin är ett väldigt viktig genomgående tema i alla våra låtar som vi skriver. Oavsett om om uttrycket är rent, skev, långsam eller hård, så siktar vi mot att förmedla en kraft genom musiken till lyssnaren.

MM: Efter eran turne nu i Juni så har jag luskat fram att det är dags för er att bege er in i studion och spela in uppföljaren till Volatile. Vad kan du berätta om den kommande skivan?
EM: Vi ska in i studion i Augusti med Jamie King som producent. Vi har ungefär 75% av låtmaterialet klart för den nya skivan och vi ska  göra klart resten innan vi beger oss ut på den kommande turnen. Vi lärde oss jätte mycket under inspelningen av Volatile-skivan om hur det går det till i själva processen i att gör en skiva. Vi är mer fokuserade på att gå in i studion den här gången och jag tror att det kommer höras på skivan. Musikaliskt så har vi försökt ta ett steg framåt och provat lite nya saker. Jag skulle vilja säga att den nya skivan kommer bli hårdare, mer melodiös och mer teknisk på samma gång.

MM: Det är alltid lika roligt att höra vilken artist som vore drömmen att ha som gästartist på en skiva, så den frågan får helt enkelt bli den sista frågan. Vem skulle ni vilja ha som gästartist på en framtida skiva?
EM: Det är en väldigt intressant fråga för att vi skriver låtar byggda på våra personliga stilar, metoder och egenskaper. Så det skulle inte vara någon fördel för oss att ha med en galet gitarrmanglande Herman Li (Dragonforce) för vi skriver inte låtar som passar honom. Dock så skulle det vara fascinerande att jobba med en bra låtskrivare som Joshua Brigham eller Paul Waggoner för att skapa en ambitös musikalisk idé.

A Hero A Fake
A Hero A Fake består av Justin Brown (sång), Alex Avigilano (sång/gitarr), Eric Morgan (gitarr), Patrick Jeffers (gitarr), Matt Davies (bas) & Tim Burgess (trummor).

myspace.com/aheroafake

A Hero A FakeSpotify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: