Intervju med Jocke Skog (Clawfinger)

Han firar nästa år 20 år som utgiven artist. Den här musikaliska resan som sträckt sig över snart två decennier har tagit honom från keyboarden i sitt band till att att mesta dels producera andra artister. Välkommen, Tärnsjös stolthet, Jocke Skog från Clawfinger.

MickeyMike.se: Hur va det att växa upp i Tärnsjö egentligen?
Jocke Skog: 1000 invånare och 5 kyrkor. Mycket trimmade moppar och stack man ut kunde man åka på stryk. Jag flyttade så fort jag kom in på gymnasiet i Sala (tre kyrkor, 15,000 pers). Hur det var? Jodå, intressant

MM: Hur blev du musikaliskt skolad i Tärnsjö?
JS: Jag spelade piano i kommunala musikskolan mellan 4:an och 8:an, sen fick jag en synt i 15-års present. Sen var det kört.

MM: Hur kommer det sig att du började producera?
JS: Clawfinger spenderade hundratusentals kronor på skitdyra studios och det blev ändå aldrig så bra som jag hörde det i huvudet. Jag började läsa, snoka och testa att göra det själv och snart, efter 15 år, är jag rätt bra på det.

MM: Du har ju några produktioner under ditt bälte nu, vilka?
JS: Clawfinger Hate Yourself With Style och Life Will Kill you, After the BurialIn Dreams, ScarpointThe Mask of Sanity, SuperbuttYou and your revolutions (vann Ungersk grammis för bästa produktion), Face DownWill to Power. Sen har jag mixat en hel del annat. Har på nåt sätt specialiserat mig på att få extremt billiga produktioner att låta dyrt. Är väl kass på att förhandla antar jag.

MM: Har du något önskeband som du skulle vilja producera?
JS: Nått stort band med en rejäl budget så man kunde bara hyra in sig där man ville, och inte där man hade råd. fyfan vad fett!

MM: Vad lyssnar du på privat?
JS: Mest metal. Typ Meshuggah, Vader, Periphery, Hatesphere & Evile. Men också Goa/Psy Trance (samlingar med ”rätt” ljud) och Dubstep utblandat med Eldkvarn, The Hives, Royal Republic blandat med Old School Gangsta hip-hop. Beroende på humör såklart.

MM: Vad händer här närmast för dig?
JS: Jag ska avsluta en produktion med De Van som kommer att bli mastodontiskt. Sen ska jag mixa The Resistance EP som dom släpper själva innan vi ska spela in fullängdaren senare i vinter. Sen ska jag jobba med Bleeding Utopia i jan-feb och Eternal Oath i samma veva. Sen kommer det att vara 20-års jubileum av Clawfinger Deaf Dumb Blind 2013, så nått intressant kommer nog med det också.

MM: På tal om Deaf Dumb Blind (1993), vilka la egentligen grunden till nu-metal? Clawfingers rap metal eller KoЯn som anses av många som nu-metalens skapare i och med sin debutskiva, KoЯn (1994)?
JS: Vi anser ju givetvis att vi var först, fast inte till Nu-metal, utan som du säger rapmetal, samtidigt med Rage Against The Machine. Kommer aldrig att glömma när en skivbolagstjej kom in när vi mixade Deaf Dumb Blind och sa ”fan också, nu kommer ni alltid att vara nummer 2” med RATM’s första skiva i högsta hugg.

MM: Det blir onekligen inte alltid som man tänkt sig. Får tacka dig för intervjun och ser fram emot dina kommande produktioner. Tack.

myspace.com/clawfinger

ClawfingerSpotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: