Intervju med Steph Roat (Corpus Christi)

Bandet har ett namn som är densamma som en kuststad i södra Texas dvs Corpus Christi.

MickeyMike.se: Men ni har ingen anknytning till staden Corpus Christi i Texas?
Steph Roat (bas): Haha, vi får den frågan HELA tiden och nej vi har ingen anknytning till staden Corpus Christi. Vi har faktiskt en t-shirt där det står, ”This ain’t Texas. This is metal!”. Vårt namn är faktiskt latin för Kristi kropp. Vi är ett kristet band, så det va det perfekta namnet. Vi sticker inte under stolen med vår tro och det utannonseras i och med bandnamnet.

MM: Så var kommer ni ifrån?
SR: Vi kommer ifrån Cincinnati, Ohio. Det var verkligen ett bra ställe att växa upp på. Det finns så mycket att göra runtom i staden för barn och många coola shower att gå på som tonåring, ett bra ställe helt enkelt.

MM: Hur ser metalscenen ut i Cincinnati?
SR: Metal och hardcore scenen har sina upp och nedgångar. Det är en sak som säker och scenen har gått igenom några tuffa år då ingen kom på spelningarna. Oavsett hur mycket du promotade spelningen. Jag tror att allt det där går i cykler. Populära band splittras och nya band som gör sig ett namn dyker upp istället, men scenen är helt klart på väg tillbaka. Jag försöker alltid ha en positiv syn på saker och ting. Det finns så många talangfulla band häromkring som gör att jag tror att metalscenen kommer frodas inom kort igen.

MM: Finns det många platser för band, stora som små, att spela på i Cincinnati?
SR: Det finns faktiskt väldigt många bra ställen att gigga på här så som Bogarts, The Madison Theater, The Thompson House, The 86 Club & The Underground och det finns många barer som arrangerar spelningar. Det händer även att band får gigga på hemmafester, vilket är riktigt häftigt.

MM: Hur började allt med Corpus Christi?
SR: I November 2005, Jarrod Christman och Jon Pauly, bestämde sig för att starta ett band ihop efter att deras andra band splittrats. Den första Corpus Christi demon blev inspelad med Ken Susi från Unearth i December samma år. Efter två demos och väldigt många turnér fick vi till slut skivkontrakt med Victory Records och släppte vår debutplatta, The Darker Shades of White, i Februari 2009.

MM: Hur skulle du beskriva er musik?
SR: Skitig Shredcore! Hahaha! Nä, men det är faktiskt svårt att beskriva vår musik för att varje platta låter lite annorlunda från dom tidigare. Den underliggande genren kommer dock alltid vara metal.

MM: Har ni några band som influerar er i er musik?
SR: Vi alla i bandet har olika influenser när det gäller hur vi skriver musik och spelstil och det hörs verkligen i vår musik. Så det gör det svårt att säga att något band är vår största influens, men det definitivt influerade aspekter ifrån As I Lay Dying, Zao, Underoath och Meshuggah i vår musik. För mig personligen så är dom största influenserna Sleeping Giant, Underoath och Coheed & Cambria och väldigt mycket pop punk.

MM: Finns det någon musiker som du skulle vilja jobba med framöver?
SR: Hmm, den va svår, men jag måste nog säga Claudio Sanchez från Coheed & Cambria. Han är en så talangfull gitarrist och sångare. Det vore en ära att få spela på samma spår som honom.

MM: Gör du något annat kreativt förutom lira musik i Corpus Christi?
SR: Jag har faktiskt börjat hålla på med grafisk design. Jag är inte jätteduktig än, men Corpus Christi ger mig chansen att designa merchen och bli bättre på det. Jag har designat en knapp som vi precis börjat producerat och jag har designat en tank top som kanske kommer lite längre fram. Dessutom skriver jag poesi, främst för min egen del, men jag postar en del av mina poesier på Tumblr. Det är ett annat sätt att få utlopp för mina åsikter och känslor.

MM: Dom andra i bandet då?
SR:  Jarrod (clean sång & gitarr) skriver en hel del. Han håller sen en tid tillbaka på att jobba med en roman. Och när han får tid så gör han blyerts och kol ritningar.
Max (sång) menar att han uppskattar all konst, men att han personligen inte är vidare bra på något annat än just musik.
Tyler (trummor): ”Det skapas konst överallt i vardagen. Oavsett om det är musik, skrivande eller abstrakt målande. Konst är skapad varje dag.

MM: Vad händer i det närmaste för Corpus Christi?
SR: Vi har precis tillkännagivit en turné som startar 26 December och avslutas 8 Januari. 3 av dom dagarna kommer vi åka upp till Ontario i Kanada. Vi håller på att skriva för vårt tredje album och hoppas på att det ska släppas i början av 2013. Den är väldigt försenad! Vår plan är sen att vi ska turnéra väldigt mycket under 2013 för den nya plattan.

MM: Då ser vi fram emot att få höra er mer under nästa år. En gammal bild på Corpus Christi där Steph Roat tyvärr inte är med på. Det finns vid publiceringen av intervjun ingen promotionbild på nuvarande uppsättningen.

myspace.com/corpuschristiad

Corpus ChristiSpotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: