Intervju med Trevor Phipps (Unearth)

Det är nästan lite surrealistiskt att ett av dom större metalcorebanden skulle bli intervjuade av MickeyMike.se så här i inledningen av intervjubloggens historia, men nu har det trots allt blivit verklighet. Bandet jag ska nu intervjua kommer från delstaten Massachusetts i Nordöstra USA. Dom har sedan starten 1998 släppt 5 fullängdare och 2 EP. Den senaste plattan, Darkness in the Light (2011), producerades av en annan Massachusetts gigant inom metalcore, Adam Dutkiewicz gitarrist från Killswitch Engage & Times of Grace. Och med det sagt så rullar vi igång intervjun med Trevor Phipps från Unearth.

MickeyMike.se: Enligt Wikipedia är ni ifrån Winthrop i Massachusetts, hur va det att växa upp där?
Trevor Phipps: Well, ingen av oss växte upp i Winthrop. Vår första trummis bodde i Winthrop och det va där vi hade replokalen. Det slutade med att det hamnade på vår Wikipediasida och så småningom började folk säga att vi va ifrån Winthrop. Sanningen är att vi alla kommer från olika delar av Massachusetts. Och hur det va att att växa upp i Massachusetts? Det är kallt och mycket snö på vintern, varmt och fuktigt på sommaren, alla våra familjer är härifrån och det är den plats där vi alla känner oss hemma.

MM: Om du inte hade slagit igenom med Unearth, vad tror du att du hade jobbat med istället?
TP: Jag skulle ha försökt som fan att lyckas inom musiken på ett eller annat sätt. Vare sig det skulle varit i ett annat band, jobbat på ett managemenst bolag, jobbat på ett skivbolag, radio eller något annat. Om det inte skulle lyckas trots allt, då skulle jag försöka hitta ett sätt att vara involverad inom sport. Innan Unearth började turnera på heltid var jag en sportjournalist för några lokala tidningar.

MM: Vad influerar er i er musik?
TP: Vi har en stor bredd av musikala influenser, allt ifrån extrem metal, trash metal, dödsmetal, hardcore, punk, klassisk rock, progressiv rock/metal och mycket annat. Vi kollektivt spelar det vi vill spela. Oavsett vad vi har för influenser, så tillför dom i slutändan det ljudet som kännetecknar Unearth.

MM: Nämn 5 plattor som betytt mycket för Unearth.
TP:
1. CrowbarCrowbar. Eftersom vi har lyssnat på albumet mer som ett band än någon annan album i historien. SÅÅÅ tung!
2. At the GatesSlaughter of the Soul. Det är kanske inte alla i bandets favorit platta, men jag vet att det är en stor influens för vår lead gitarrist, Buz. Detta album gav honom mycket inspiration som ung gitarrist på 90-talet och du kan definitivt höra dom influenserna, särskilt i några av våra tidigare arbeten.
3. OvercastFight Ambition to Kill. En av det första banden att spela ”The New Sound of American Heavy Metal”. Man kan kalla det metalcore, New wave of American heavy metal eller vad man nu vill. På mitten av 90-talet kom en ny generation med ett nytt ljud där man blandade klassisk metal med hardcore influenser. Dom här killarna va en av dom första att göra det och de hjälpte inspirera otaliga band på den tiden att prova något nytt. Medlemmarna från det bandet gick vidare och startade Killswitch Engage och Shadows Fall.
4. Cave InUntil Your Heart Stops. Mixen mellan metal och hardcore med melodi tycks kanske vara normen idag, men på mitten av 90-talet va Cave In en av dom första att göra det och gjorde det rätt. Den här skivan är tung, men atmosfärisk och catchy på samma gång.
5. UndyingThis Day All Gods Die. Vid tidpunkten av det här skivsläppet så va både Unearth och Undying i startgropen på våra karriärer. Vi såg dom som våra bröder och när dom släppte den här EP:n så drev den oss att försöka ännu hårdare att göra den bästa musiken möjligt. Dom behärskade blandningen av harmoniserade gitarrer med aggressiv metal och tung hardcore. Denna EP är fortfarande en av mina favoriter genom alla tider.

MM: Många artister inom just metalscenen lyssnar på annat än metal privat, vad lyssnar ni på privat?
TP: Vi har alla våra guilty pleasures. Jag vet att Buz älskar punk och yacht rock. Slo älskar progressiv rock, Ken älskar pop rock, Nick älskar progressiv metal och jag gillar ibland att lyssna på folkmusik/singer/songwriter-artister. Min favorit som inte är metal just nu är en kille som heter The White Buffalo. Det är som en country/folkmusiks hybrid där majoriteten av låtarna och texterna ger en väldigt mörk känsla. Du kan verkligen höra smärtan i hans röst och gitarrspel. Det är ett bra alternativ att vila öronen ifrån metal då och då.

MM: Har du någon artist du skulle vilja jobba med i framtiden?
TP: Jag är definitivt öppen för tanken att samarbeta med en annan artist, men jag är så upptagen med Unearth att det inte funnits möjlighet till det ännu.

MM: Vad händer i det närmaste för Unearth?
TP: Om några veckor ska vi ut på en turné i Asien och efter den så kör vi i November en turné i USA som headliner tillsammans med Born of Osiris för att fortsätta supporta senaste skivsläppet, Darkness in the light. När det gäller 2013 är jag säker på att vi kommer att ha en eller två turnéer och vi kommer också börja planera för att skriva och spela in nästa skiva.

MM: Det blir mycket att se fram emot när det gäller Unearth med andra ord. Får tacka så mycket för intervjun.  myspace.com/unearth

UnearthSpotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: