Intervju med T.J. Miller (Still Remains)

Efter att dom släppt två hyllade fullängdare, Of Love and Lunacy (2005) och The Serpent (2007), så valde dom att gå skilda vägar i Mars 2008. Nu har bandet från Grand Rapids, Michigan, USA åter valt att slå sina påsar ihop och 1 Januari i år släppte dom, Reading lips, den första låten bandet släppt på över 4 år. Så vad händer nu? T.J. Miller vokalist i Still Remains kanske kan ge oss svar på det och lite till?

MickeyMike.se: Vad fick er att återförenas igen?
T.J. Miller: Vi gillade verkligen hur allt kändes att spela ihop igen efter att vi spelat ett engångsåterförenings gig våren 2011.

MM: Hur har ni utvecklats som musiker under åren ifrån varandra?
TJ: Jag tror att ha lite tid borta från bandet gjort oss komma ihåg vad vi var någonstans rent musikaliskt när vi började spela musik ihop. Det är bra att vara tillsammans igen i den känslan utan yttre påverkan. Vi kan sätta våra egen standard.

MM: Vad gjorde ni under den här tiden ifrån varandra?
TJ: Vi har alla jobbat. Några av oss har gift sig, köpt hus, skaffat barn och så vidare. Jordan och Bone startade ett band som heter Anthem Alone. AJ och Mike spelade i ett rockband som heter Juleus.

MM: Men nu är ni tillbaka tillsammans igen, vad har ni för influenser i er musik?
TJ: Jag kan bara tala för mig själv rent textmässigt. Självklart har det funnits en hel del andra artister som haft stor inverkan i mitt liv, på sångstil och så vidare. Men livet självt fråntas helt ansvar för texterna som jag skriver.

MM: På tal om inverkan, har ni några plattor som haft stor inverkan på hur Still Remains låter?
TJ: ZaoSave Yourself from Hell, In FlamesReroute to Remain, Darkest HourUndoing Ruin, SoilworkNatural Born Chaos och At the GatesSlaughter the Soul.

MM: Hur va det att växa upp i Grand Rapids?
TJ: Att växa upp runt Grand Rapids va… Det va mycket annorlunda här på den tiden jämfört med nu. Det va mycket tuffare när vi va små. Staden har vuxit och förändrats till en plats som de flesta av oss förmodligen aldrig kommer lämna.

MM: Vad händer här närmast med Still Remains?
TJ: Just nu skriver vi och spelar in en ny platta som vi kommer släppa någon gång under nästa år. Tills dess kommer vi göra spelningar lite här och där.

MM: Får tacka så mycket för intervjun.
Foto av: Ryan Pavlovich

myspace.com/stillremains

Still RemainsSpotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: