Intervju med Mick & Seb V.S (Destinity)

Detta är faktiskt första intervjun på MickeyMike.se där bandet som intervjuas varken kommer ifrån Sverige eller USA. Bandet kommer istället ifrån Lyon i Frankrike och är nu aktuella med att släppa sitt sjätte alster, Resolve In Crimson, den 19 November via Lifeforce Records. Vokalisten Mick och ledgitarristen Seb V.S från Destinity är här för att lära oss frusna nordbor mer om fransk metal.

MickeyMike.se: De flesta av Sveriges metalheads tänker på Gojira och inget mer när man pratar om fransk metal, tror ni att franska metalband har haft det svårt att nå ut över Frankrikes gränser?
Mick: Ja, förr så va det fallet. När man tittar på fransk metal för några år sedan, så va det inte många av dem som hade en internationell status, även om vissa band, som Loudblast, ansågs som pionjärer inom sin genre. Så ja, först verkade det lite komplicerat för franska band att nå ut internationellt. Och varför? bra fråga. Kanske för att vi aldrig har haft en rock / metal kultur i Frankrike som ni har i Sverige till exempel. Toppen av försäljningslistorna i Frankrike är alltid någon usel pop eller hip hop skit! Haha.
Förhoppningsvis har band som Gojira, Dagoba, Loudblast, och många andra vart  ihärdiga och satt Frankrike på metalkartan. Jag tror att det blir lättare för oss nu att åka utomlands.

MM: Hur ser annars den franska metal scenen ut?
Mick: Den är inte lika stor som i Tyskland eller i Skandinavien, men fanbasen är ganska stark. Vi har fans som kör upp till 300 km för att se 3 av våra spelningar i rad! Så jag kan säga att dom som är inom metalscenen verkligen är dedikerade och kommer headbanga deras huvuden vid varje spelning. Men naturligtvis vill vi se ännu fler människor, speciellt brudar, Haha, på metalspelningarna. Men dit är vi på väg.

MM: Ni har ett sound som påminner på många sätt om skandinavisk metal, något som ni försöker uppnå eller är det bara en tillfällighet?
Seb: Nej det är inte en tillfällighet, det är så vi vill ha vårt sound! Så om det är så du tycker det låter så har vi lyckats! Jag tror att det har att göra med att vi i huvudsak är influerade av svenska band och grejer vi spelar bara låter klarare och mer aggressivare med ett ”svenskt” metalsound. Dessutom så spelade vi in denna platta, som vanligt, hos Jacob Hansen Studios i Danmark som gjorde ett fantastiskt jobb och hittade precis det soundet som vi ville ha. Han har sin hemliga knep när han arbetar och jag är ganska säker på att det bidragit till att göra den slutliga blandningen ljudet ”Nordic”!

MM: Vilka band skulle ni säga vara era största influenser?
Mick: At The Gates, Slayer, Dark Tranquillity, Testament, Soilwork & Arch Enemy. Som ni kan se så gillar vi Sverige! Haha. Det vi huvudsakligen lyssnar på är trashmetal & melodisk dödsmetal.

MM: Vad influerade er när ni skrev Resolve in Crimson?
Mick: Texterna handlar främst om tidigare erfarenheter. Huvudtemat är hämnd, individualism och hat. Mina texter kretsar kring dessa ämnen eftersom jag behöver verkliga situationer för att kunna skrika halsen av mig och verkligen tro på vad jag sjunger om. Men jag ska låta alla MickeyMike.se nyfikna läsare upptäcka själva vad texterna handlar om!

MM: Hur skulle ni vilja beskriva nya plattan Resolve in Crimson?
Seb: När vi skrev musiken så siktade vi mot en platta som skulle vara mer brutal och ännu mer melodisk än dom tidigare. Och jag tycker att det är precis vad vi lyckats göra. Crushing riff men också melodiska delar på breaksen och clean sång på refrängerna. Det har i stort blivit mycket av vårt varumärke numera. Varje låt är kraftfull och har sin egen speciella atmosfär, så det gör plattan sammanhängande och lätt att lyssna på. Så ja, vi är verkligen stolta över den nya plattan.

MM: På vilket sätt skiljer sig Resolve In Crimson ifrån era tidigare skivor?
Seb: Det låter faktiskt lite mer som ”insidan” än vår tidigare platta XI Reasons To See. Så jag kan säga att vi gick tillbaka i tiden lite och  la till en ny friskhet till vår musik. Jämfört med de andra plattorna har dock vår musik blivit snabbare och mer teknisk, särskilt gitarr delarna. Och vi har gitarrsolon av en överlägsen nivå på detta album jämfört med vad vi var vana vid att ha! Enligt min åsikt är det här bandets bästa platta. Lyssna på det så kommer ni förstå vad jag menar.

MM: Och slutligen, vad händer här närmast för er?
Mick: Turnera, turnera, turnera! Vi kommer att börja med en fransk turné i början av 2013, sedan blir det sommarfestivalerna, bör bli skitkul, och efter det en europeisk turné som vi hoppas att göra med en stor headliner. Ett svenskt headliner skulle vara bra. Haha. Vi kommer att vara på vägarna en hel del nästa år för att promota nya plattan och ge den dom bästa möjligheterna som bara är möjligt. Det ska bli hur kul som helst att vara tillbaka på vägarna igen. Glöm inte att kolla på vår Facebooksida och hemsida för kommande spelningar. Vi hoppas att se er på vår turné mycket snart!

myspace.com/destinity

Destinity Spotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: