Intervju med Jesse Ketive (Emmure)

I April i år släppte bandet som numera är stationerade i Queens, New York sitt femte alster, Slave to the game, som liksom bandets samtliga föregående skivor är utgivna av Victory Records. Den 21 November kan Du se dom röja loss på Debaser Medis-scen i Stockholm tillsammans med bland annat Parkway Drive (biljetter här). Jesse Ketive, ledgitarrist i Emmure, passade på att ge MickeyMike.se svar på tal.

MickeyMike.se: Ni har varit väldigt produktiva sedan eran debut, Goodbye to the Gallows, från 2007 och släppt en skiva nästan varje år. Vad är det som gör att ni är så produktiva?
Jesse Ketive: Well, idag måste du vara produktiv och vara i folks medvetande och på deras datorskärmar hela tiden, om inte så kommer du glömmas bort. Om du frågar mig, så är det det så musikindustrin fungerat det senaste decenniet.

MM: Vad är det som influerar tex dig så pass mycket att ni kan få ut en skiva nästan varje år?
JK: Mitt liv, min omgivning och bara känslor som jag ville spela. Tung musik och bilar också.

MM: Hur skulle du kortfattat vilja beskriva er musik?
JK: Argt och aggressivt. För fans som vill ha något extremt i sitt liv. Definitivt inte för svaga hjärtan.

MM: Några skivor som har haft stor betydelse för hur Emmure låter?
JK: Blood Has Been Shed Spirals, CrowbarOdd fellow rest, PanteraFar Beyond Driven, Fear FactoryDigimortal och Obsolete & alla skivor med Deftones.

MM: Gör ni i bandet något annat kreativt utanför Emmure?
JK: Frankie gör andra grejer inom musiken (red anm senast igår va det videopremiär för Ill Ninos senaste musikvideo, La Epidemia, där Frankie är med och gästar här), vilket även jag gör. Mike brukade spela i bandet Recon och Mark, vår trummis, spelar i ett sidoprojekt som heter USA och han har spelat med andra grymma band.

MM: Om du fick sätta ihop ett band med dina favorit musiker på sina respektive instrument, hur skulle det bandet formera sig?
JK: Well, jag skulle ta James Hetfield från Metallica som frontman, Stephen Carpenter från Deftones och mig själv på gitarr, Les Claypool från Primus på bas och jag skulle förmodligen ta min trummis, Mark Castillo. Han är den mest konsekventa.

MM: Ni spelar som sagt i Stockholm med Parkway Drive den 21 Novemeber, vad kan den svenska publiken förvänta sig av er show?
JK: Alla deras favoritlåtar, hög energi och tungt tryck.

MM: vad händer annars för Emmure?
JK: Efter Parkway Drive-turnén kommer vi vara hemma en stund innan vi ska göra 3 Stillborn fest shower i december. Vi är alla verkligen exalterade för det.

myspace.com/emmure

EmmureSpotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: