Intervju med Andreas Dörner (Caliban)

Bandet som kommer från Hattingen i Tyskland har efter 8 fullängdare etablerat sig som en av dom mest aktade banden inom europeisk metalcore. Debuten, A Small Boy and a Grey Heaven, släpptes redan 1999, då få människor börjat prata om begreppet metalcore. Fanskaran har därefter ökat i takt med varje skiva och turné som genomförts. Den 31 Oktober spelade dom tillsammans med Trivium, As I Lay Dying & Upon A Burning Body på Tyrol i Stockholm. Sedan dess har den 5 veckors långa europaturnén avslutats och Andreas ”Andy” Dörner, vokalist i Caliban fått möjligheten att för MickeyMike.se läsare ge sin syn på den nya plattan.

MickeyMike.se: Er senaste platta, I Am Nemesis, släpptes i Februari i år, hur har mottagandet varit på låtarna från den plattan när ni framfört dom live?
Andreas Dörner: Mycket bra så här långt. Våra fans älskar de nya låtarna. Vi har en hel del sing-a-longs och brutala mosh pits.

MM: I din mening, hur skiljer sig den nya plattan mot tidigare plattor?
AD: Först och främst så arbetade vi nästan dubbelt så lång tid på den här skivan jämfört mot tidigare, ungefär 10 månader. Marc (Görtz) lekte med influenser från många nya och olika musikstilar och tekniker. Låtarna och soundet är mycket modernt, men samtidigt tillbaka till rötterna på något sätt.

MM: vad influerar er i er musik?
AD: Allt influerar dig på ett eller annat sätt, åtminstone inom dig. Allt runt omkring dig, som din familjsituation, speciella händelser, livet i allmänhet & stämningen du är i när du skriver låtmatieralet. Fokus på I Am Nemesis var på dåliga saker i vår, ibland verkligen, fucked up värld.

MM: Vad tycker du bäst beskriver soundet på I Am Nemesis?
AD: Aggressiv, djup,brutal, modern & harmonisk.

MM: På låten We Are the Many gästar den nu bortgångne Mitch Lucker (Suicide Silence), Benny Richter (The Mercury Arc) & Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn). Hur kom den mixen av samarbete till?
AD: Vi är alla vänner och har känt varandra länge förutom Mitch (R.I.P) som vi lärde känna när vi turnerade med Suicide Silence. Benny är vår producent, så allt föll på plats väldigt enkelt.

MM: Hur tycker du att ni har utvecklats från skiva till skiva?
AD: Jag tror att vi har växt med varje skiva vi gjort, låtskrivarmässigt och även som musiker. Att göra musik har blivit mer och mer av ett heltidsjobb och är inte längre en hobby. Så vår arbetsprocess är mycket mer professionell än tidigare.

MM: Bortsett från ert egna släpp, vilket skivsläpp under 2012 tycker du har vart bäst?
AD: En av mina favoriter är den senaste med Architects (Daybreaker red anm) och den nya Deftones (Koi No Yokan red anm).

MM: Vad händer för Caliban under 2013?
AD: Vi kommer börja skriva nytt material för nästa skiva och förutom det kommer vi fortsätta promota I Am Nemesis. Spela på festivaler och många andra shower under sommaren.

myspace.com/caliban

CalibanSpotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: