Intervju med Dennis Tvrdik & Brett Wondrak (Affiance)

Bandet som kommer från Cleveland, Ohio bildades 2007 och släppte sin debutplatta, No Secrets Revealed, i slutet av 2010 via Bullet Tooth. Första singeln, Call to the Warrior, gick att ladda ner och spelas i spelet Rock Band, vilket dom själva gjorde i musikvideon till låten (se videon här). Bandet har nyligen släppt sin uppföljare, The Campaign, (även den via Bullet Tooth) som gästas av bland annat artister som Matty Mullins (Memphis May Fire), Dustin Davidson (August Burns Red) & Ricky Armellino (Century). Dennis Tvrdik (sångare) & Brett Wondrak (gitarrist) från Affiance

MickeyMike.se: …Vi kan börja med att fråga er hur ni skulle beskriva Affiance för någon som aldrig hört er musik?
Affiance: Vanligtvis brukar jag säga att vi låter som Iron Maiden skulle låta som om de kom ut i dag. Mest för att Dennis (Tvrdik , sångare i Affiance. red anm) är så inspirerad av Bruce Dickinson och det oftast väcker nyfikenhet hos människor.

MM: Vad va eran vision med nya plattan, The Campaign?
Affiance: Vi har vuxit en hel del som musiker sedan förra albumet. Vi ville skriva låtar som är reflekterande av det. Textmässigt ville vi ha ett album som var universallt och relaterbart  för lyssnarna.

MM: Hur skulle ni vilja beskriva den nya plattan?
Affiance: Jag anser att den är tungt, melodiskt, och förhoppningsvis överraskande. Vi vill verkligen att lyssnarnaska bli chockad ibland. Oavsett om det är av att Dennis träffar sin högsta ton någonsin, ett gitarrsolo eller genom kontroversiell lyrik, vi vill fånga lyssnarna på sängen på ett positivt sätt.

MM: På vilket sätt skiljer sig ”The Campaign” från er förra platta?
Affiance: Det är en mer dynamisk platta. Vi är stolta över No Secret Revealed, men vi ville uppnå ett bredare spektrum rent musikaliskt. Det kan vara riktigt intensiv ibland, men vi lyckas sakta ner den för mer tankeväckande delar.

MM: Hur tycker ni att ni har utvecklats som musiker från er första skiva?
Affiance: Jag känner mig säker på att vi har vuxit på alla områden musikaliskt. Det finns mer flashiga gitarrdelar, trummorna är mer solida, och Dennis utforskar mer av hans röstomfång. Vi är alla stolta över vårt musicerande och triggade oss själva till ut göra en ännu bättre skiva än förra.

MM: Bortsett från er egna skiva, vilken skiva tycker ni är den bästa som släppts i år?
Affiance: Det lutar åt PeripheryPeriphery II för tillfället. Det är en mycket kraftfull och inspirerande skiva.

MM: En fråga som ligger lite i tiden, era låtar behandlar ju främst politiska och religiösa frågor, så om ni hade ställt upp och dessutom vunnit presidentvalet, vad skulle vara det första ni skulle förändrat?
Affiance: Jag skulle krossa dom två frågorna som inte borde ha något att göra på den federala politikiska nivån: homosexuella äktenskap och abort. Jag skulle se till att homosexuella par skulle få gifta sig och behandlas exakt på samma sätt som alla andra äktenskap, eftersom jag anser att det inte är regeringens uppgift att diktera religiös tro om vad som är moraliskt rätt eller fel. Jag skulle också kräva en kompromiss mellan pro-life och pro-choice lägrena. Det är dags att vi börjar komma överens om att inte komma överens och kompromissa i dessa känslomässiga frågor som infekterar och distraherar allmänheten så att vi missar dom verkliga problemen, så som utbildning och vår ekonomi.

MM: Och slutligen, vad händer här närmst för Affiance?
Affiance: En hel del turnerande. Vi planerar att turnera större delen av 2013. Förhoppningsvis kommer vi även komma utanför Nordamerika och spela för fans i andra delar av världen. Det bör ta fart nu!

MM: Tack för intervjun.
Affiance: Tack själv.

myspace.com/affiancemusic

AffianceSpotify

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: