Intervju med Levi Benton (Miss May I)

Bandet är aktuella med hela 3 Sverigespelningar under December månad (13/12 Malmö, 14/12 Stockholm & 15/12 Göteborg) för att följa upp sommarens bejublade skivsläpp, At Heart, som är bandets tredje platta sedan debuten Apologies Are for the Weak från 2009. Senast bandet, som är från Troy, Ohio i USA, var i Sverige var under Scream it like You mean it-turnén 2011 och kommer nu alltså tillbaka som headline med support av Texas in July och Heart in Hand. Vad passar då bättre än att orda lite med Levi Benton vokalist i Miss May I?

MickeyMike.se: Vad kan den svenska publiken förvänta sig av era spelningar i Sverige den här gången?
Levi Benton: Circle pits, långt hår, tatueringar & metal!

MM: Vad är dina förväntningar på Sverigespelningarna?
LB: Jag ser fram emot att spela i Sverige mest av allt under den här turnén eftersom förra gången var vårt första besök och det var fantastiskt. Den svenska publiken gjorde så att vi kände oss som hemma. Sverige är på riktigt metalens land.

MM: Ni släppte At Heart i Juni tidigare i år. Hur har mottagandet varit när ni framfört låtarna från plattan live?
LB: Mottagningen av At Heart har faktiskt varit det bästa vi någonsin fått med en skiva. Vi försökte verkligen inte enbart göra en metalskiva utan göra den till en publikröjare också.

MM: Enligt din åsikt, hur skiljer sig At Heart mot era föregående plattor?
LB: Den största skillnaden är ljudet. Med At Heart bestämde vi oss för att den skulle ha en riktig live känsla och resultatet blev att den låter rå och inte så perfekt. Med tekniken som finns nuförtiden kan man fixa så att allt låter perfekt, men det är inte på riktigt och låter inte som metalen vi lyssnade på när vi växte upp. Så vi såg till att hålla datorerna borta och lät eventuella brister vara kvar. En annan stor skillnad var vår producent Machine som verkligen gjorde oss till bättre musiker i slutändan och såg till att vi gav allt i varje tagning.

MM: Ja, det var första gången dels för att jobba med Machine och dels första skivan ni gjorde där inte Joey Sturgis producerade er skiva. Vad hade det för effekt för själva skivan?
LB: Den största saken var dataanvändandet. På den här skivan var det inte om att ha den bästa tagningen eller det bästa ljudet. Det handlade om att vara trovärdig och sann med känslorna. Vi ville få publiken att känna varje text och dom känslorna vi kände och jag tycker att det målet uppnåddes.

MM: Hur tycker du att ni utvecklats som musiker från skiva till skiva?
LB: Det känns som att vi har vuxit i och med turnerandet och fått träffa alla dessa olika typer av band på vägarna. Det har verkligen gjort att vi hittat oss själva. Självklart så i början gjorde vi vad som var ”grejen” att göra. Men allt eftersom tiden gick och vi såg massor av andra band göra samma ”grej” så ville vi skilja oss ur mängden. Med vår andra skiva kom vi på oss själva att vara mer mogna och seriösa och det blev bra tillsammans med metalcoresoundet vi ville ha. Men med nya skivan, At Heart, och efter ett par år på vägarna ville vi verkligen bara vara ett metalband och det som vi brinner för som ett band. Så vi skrev en riktig metalplatta och allt har varit bra sedan dess.

MM: Om vi bortser från er egna skiva, vilken skiva som släppts 2012 tycker du har vart bäst?
LB: Jag måste nog säga den nya Amity Affliction skivan, Chasing Ghosts.

MM: Vad influerar er i er musik?
LB: Jag gillar verkligen att skriva om verkliga livsfrågor och saker jag har gått igenom. Jag känner att många texter nuförtiden, speciellt inom metalen, är överskrivna och handlar om drakar eller dödande. Jag tycker att dom bästa och mest relaterbara texterna kommer från den riktiga världen och saker du själv upplevt. När det gäller musik som influerat oss, så är det i stort sett alla legendariska metalcoreband som vi går igång på, så som As I Lay Dying, All That Remains, Darkest Hour, Five Finger Death Punch, Unearth & Bullet For My Valentine.

MM: Vad händer för Miss May I under 2013?
LB: Turnera, turnera, turnera, sova, ny skiva, turnera & turnera. \m/

MM: Får tacka så jättemycket för intervjun och ser verkligen fram emot era spelningar i Sverige.Miss May I

myspace.com/missmayi

Miss May ISpotify

Miss May I på Facebook

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: