Intervju med Paolo Colavolpe (Destrage)

Bandet kommer från Milano i Italien och släppte sitt tredje alster, Are You Kidding Me? No., i början av Mars i år via Metal Blade Records. MickeyMike.se fick en snabb pratstund med bandets vokalist, Paolo Colavolpe, som avhandlade bland annat hur den italienska metalscenen ser ut,  den nya skivan och annat smått och gott. 2014 är i vilket fall som helst året du bör få upp ögonen (och öronen) för Destrage, dom är här för att stanna.

MickeyMike.se: Hur startade allt med Destrage?
Paolo Colavolpe: Det var på min 17 födelsedag och jag var hemma med några goda vänner, hade fest och bara hängde. Någon satte på Pantera med låten Walk på stereon och alla började sjunga med. Jag började skrika högre och högre medans en vän till mig fångade det ögonblicket med en kamera och gav sedan video  till en skolkompis. Den skolkompisen var Matteo och han spelade gitarr i ett metal coverband som sökte en sångare. Så började allt. Jag kommer fortfarande ihåg den första låten vi repade, Cowboys from hell. Ja, jag älskar Pantera! Hur som helst så har den nuvarande lineupen varit densamma sedan 2007. Kärlek vid första ögonkastet.

MM: Hur ser metalscenen ut i Milano och Italien i allmänhet?
PC: Att vara i ett metalband i Italien är definitivt inte lätt. Den italienska musikscenen, speciellt inom rock och metal, kan inte jämföras med den tyska, brittiska, skandinaviska eller amerikanska. Vår musikscen är baserad på pop -och folkmusik. Vi tävlar mot den mainstreamade pop och hip hop marknaden, som dominerar den italienska musikmarknaden och du måste verkligen kämpa för att hitta ett bra skivbolag, en ärlig boknings agentur och en ordentlig plats att spela på. Jag måste säga att Destrage träffade alltid bra killar ute på vägarna, som bidrog till att stödja lokala band och det blev en stor lycka för oss. Nu kan vi för första gången se en metalscen som växer i vårt land och det är otroligt! Fleshgod Apocalypse, Upon This DawningHour Of Penance, Ready Set Fall & Modern Age Slavery, alla dom är stora italienska band som skrivit på för stora internationella skivbolag. Detta är definitivt ett stort ögonblick för vår metalscen. Kanske är det en slags revolution för oss, men det viktigt att den fortsätter utvecklas.

MM: Hur skulle du beskriva er musik?
PC: Vi förstör, skapar, förändrar och förädlar. Vi dyrkar entusiasm och högaktar dom skakningar det ger.

MM: Vilka influenser har ni?
PC: Vi har 5 helt olika bakgrunder. Destrage influenser är en fusion av olika musikstilar, från mathcore till elektronisk musik, så det skulle vara helt omöjligt att räkna upp alla. Det är även omöjligt att avgöra i vilken riktning Destrage musik går. Men Destrage har en attityd och vi är öppna för allt. Vi tycker inte om att ha någon form av begränsning och det är det viktigaste sakerna som länkar samman varje medlem i bandet. Personligen så är mina influenser mina ungdomsidoler Pantera, Slipknot, The Prodigy, Nirvana, Queen, The Smashing Pumpkins, The Beatles plus en del till.

MM: 5 skivor som haft störst inverkan på Destrage musik?
PC: Wow, jag tror den frågan är omöjlig att svara på, men jag ger er mina inofficiella, som jag dock inte är helt säker på, men som är dom 5 första som jag kommer på.
★ Pantera – Vulgar Display of Power
★ The Smashing Pumpkins – Mellon Collie and the Infinite Sadness
★ Slipknot – Slipknot
★ The Prodigy – The Fat of the Land
★ The Haunted – The dead eye
Varför just dom? För att alla dom skivorna har förändrat mitt liv och det finns många fler.

MM: Hur skulle du beskriva er ny platta, ‘Are you kidding me? No.‘?Cover
PC: ‘Are  You Kidding Me? No.’ är nyckeln till att förstå vår attityd, vår musik, våra texter. I refrängen till låten Purania går texten, ”I like Spice Girls, so what?” och den första reaktionen är fömodligen Are they fucking kidding me? och vårt svar skulle helt enkelt vara No. Vi brukar vanligtvis gömma seriösa koncept med skämt, så att budskapen går fram. Sen är det upp till lyssnaren att gå på djupet i texterna eller inte. Oavsett så försöker vi göra det njutbart. Det finns ingen röd tråd som förenar koncepten i låtarna. Våra texter är uppbyggda på djup och stämningar. Du kan lätt hitta roliga, ironiska och provokativa delar i våra texter, men även allvarligt innehåll. Eftersom vi tar inspiration från allt omkring oss är det nästan omöjligt, enligt min mening, att leverera allt i samma stämning. Destrage skivor brukar ta ganska lång tid att sätta samman och det är på grund av att dom är så komplexa.

MM: På vilket sätt skiljer sig den nya plattan från era tidigare alster?
PC: Vi anser att vår utveckling som musiker och tonsättare till fullo återspeglar vår personliga utveckling i verkliga livet. Du måste uppleva något innan man kan säga något. Det är den främsta anledningen till att vi utvecklas hela tiden och vi kommer alltid att göra det. Så räkna med något riktigt annorlunda på skivorna framöver. När det gäller hur vi utvecklats över dom tre skivorna vi släppt, så finns det ett par orsaker som kan förklara utvecklingen. På tiden vi skrev och spelade in Urban Being, så var det var en stor förändring av lineupen och dom flesta låtarna skrevs av Matteo (Di Gioia). På The King Is Fat’n’Old började vi skriva låtarna tillsammans, så den största skillnaden från Urban Being är det resultatet som kom ut av vi jobbade tillsammans. Vi hade samma tillvägagångssätt med att skriva Are You Kidding Me? No., men nu har några år gått sedan förra skivsläppet och vi har blivit mer sammansvetsade som band och framför allt så har våra musikinfluenser förändrats med tiden plus att vi växt upp som personer.

MM: Slutligen, vad händer i det närmaste för Destrage?
PC: Vi är just nu engagerade i vår italienska headlineturné och det går fantastiskt bra. Vi jobbar dessutom vidare och kommer snart meddela fler spelningar och festivaler. Vi kan knappt bärga oss och vi vill spela live så mycket som möjligt! Framföra den här skivan live överallt!

MM: Får tacka för intervjun och hoppas på att få se er på svensk mark inom kort.

Destrage

Destrage på Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: