Intervju med Tore Gonzalez Rangel (Here Comes the Kraken)

Bandet kommer från Aguascalientes som ligger beläget i centrala Mexiko. Dom har släppt 2 plattor, den självbetitlade debuten och uppföljaren Hate, Greed and Death,där bland annat Eddie Hermida (som nyligen tagit över micken efter bortgångna Mitch Lucker i Suicide Silence  och som dessförinnan var vokalist i All Shall Perish) gästar på en låt. Dom har även släppt en EP, The Omen. MickeyMike.se slängde över några frågor till gitarristen Tore Gonzalez Rangel i en av dom mer intressanta akterna inom deathcore, Here Comes the Kraken!

MickeyMike.se: Hur startade Here Comes the Kraken?
Tore Gonzalez Rangel: Vi, jag & Deivis, startade bandet 2006 och efter en spelning träffade vi Alex och frågade om han vill gå med i bandet. Det var i Aguascalientes, där bandet kommer ifrån. Vi spelade in några låtar på min dator och laddade upp dom på MySpace. Efter det fick vi uppmärksamhet runt om i världen för att det var så tungt.

MM: Bandnamnet, hämtade ni det från Pirates of the Caribbean-filmerna?
TGR: Ja, för att det lät riktigt badass!

MM: Hur ser metalscenen ut i Mexiko?
TGR: Det finns en massa människor som som följer metalscenen i Mexiko. Det största problemet är bristen på pengar i alla delar av metalscenen. Jag menar dålig PA-utrustning, fula lokaler som inte har någon utrustning eller tillräckligt med utrymme.

MM: Hur skulle du vilja beskriva er musik?
TGR: Snabb och ursinnig.

MM: Är det några band eller artister som influerar er i er musik?
TGR: Slipknot, Korn, Deftones, Cheech and Chong, Snoop Dog & The Black Dahlia Murder.

MM: 5 skivor som haft inverkan på hur Here Comes the Kraken låter?
TGR:
The Black Dahlia MurderUnhollow
SlipknotSlipknot
KornKorn
DeftonesWhite Pony
Conducting From The GraveTrials of the forsaken

MM: Har du någon drömartist eller band som du skulle vilja jobba med i framtiden?
TGR: Slipknot skulle vara fantastiskt att jobba med!

MM: Kreativa människor brukar ofta mer än ett kreativt utlopp, pysslar någon av med något annat kreativt än musiken ni skapar i Here Comes the Kraken?
TGR: Ja, vi har alla olika hobbies. Jag producerar alla typ av musik för folk, Deivis gör videoklipp till band och Alex och Alexa har andra konstnärsprojekt också.

MM: Vad händer här närmast för Here Comes the Kraken?
TGR: Just nu jobbar vi på nästa skiva och har några inplanerade gig, en med Behemoth och Whitechapel (som gick av stapeln 5 Maj) och en med Fear Factory, P.O.D. & Resorte (16 Maj).

MM: Får tacka så mycket för intervjun.

Here Comes the Kraken
Here Comes the Kraken på Facebook

Lämna en kommentar

  • Mest klickade senaste 2 dygnen

    • Inget
  • Arkiv